Anna Mucha

Anna Mucha

Anna Maria Mucha to polska prezenterka, aktorka oraz modelka. Urodziła się w Warszawie w 1980 roku. Jej debiutancką rolą była postać Sabinki w filmie "Korczak" Andrzeja Wajdy. Aktorka miała wtedy zaledwie 9 lat. Później pojawiła się także w "Przeklętej Ameryce", w której to zagrała główną bohaterkę - Karolinę Szymańską. Zagrała też Dankę Dresner w filmie "Lista Schindlera" Stevena Spielberga.

Kariera Anny Muchy

Anna Mucha występowała w kilku sztukach w Teatrze Telewizji. Grała także role w różnych filmach pełnometrażowych, serialach telewizyjnych, a nawet teledyskach. Jest znana z udziału w teledysku do utworu "Prócz ciebie nic" Krzysztofa Kiljańskiego i Kayah. Zagrała w nim w 2005 roku.

 

W 2006 roku występowała w roli prowadzącej podczas 31. gdyńskiego Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych. Nie otrzymała wtedy pochlebnych opinii. Jej komentarze podczas festiwalu były nieprzyjemne. Skomentowała m.in. jeden z filmów, jako tak nudny, że widzowie na nim zasną. Po jednym z komentarzy została wyproszona przez organizatora. 

 

Anna Mucha pracowała także w Radiostacji oraz Radiu Bis. Była jedną z reporterek "Dzień dobry TVN". W tym programie prowadziła serię podróżniczą pt. "Mucha nie siada". W 2015 roku napisała i wydała książkę "Toskania, że mucha nie siada". 

W 2009 roku wzięła udział w "Tańcu z gwiazdami". Jej partnerem tanecznym był wtedy Rafał Maserak. Para wygrała dziesiątą edycję. Wygraną Kryształową Kulę Anna Mucha przekazała Fundacji TVN "Nie jesteś sam". Była także jurorką "You Can Dance - Po prostu tańcz" w piątej edycji (2010). 

 

W 2009 roku aktorka wzięła udział w sesji zdjęciowej do "Playboya". Fotografie można było zobaczyć w październikowym wydaniu tego magazynu. W tym samym roku została wybrana na ambasadorkę radomskich Ogólnopolskich Spotkań Filmowych pt. "Kameralne Lato". 

 

Anna Mucha ma na swoim koncie także 73. miejsce w rankingu "Forbes" na liście "100 najcenniejszych gwiazd w polskim show-biznesie". W 2013 roku aktorka założyła Fundację Nauki, Kultury i Edukacji "Kosmopolis". 

W 2019 roku brała udział w "To był rok!" jako kapitanka jednej z konkurujących drużyn. Rok później zasiadła w jury "Dance Dance Dance" emitowanego na TVP2, a także została producentką sztuki "Przygoda z ogrodnikiem". Odegrała w nim także rolę Dzikiej Cindy. 

Filmografia

Anna Mucha zagrała w takich produkcjach filmowych, jak m.in.:

  • "Korczak" (1990) jako Sabinka,
  • "Femina" (1990) jako dziewczynka,
  • "Przeklęta Ameryka" (1991) jako Karolina,
  • "Sprawa kobiet" (1992) jako Agnes,
  • "Lista Schindlera" (1993) jako Danka Dresner,
  • "Szczur" (1994) jako Marysia,
  • "Panna Nikt" (1996) jako Kasia,
  • "Młode wilki 1/2" (1997) jako Ania,
  • "Chłopaki nie płaczą" (2000) jako prostytutka,
  • "Och, Karol 2" (2011) jako lesbijka,
  • "Sąsiady" (2014) jako niewierząca sąsiadka,
  • "Wkręceni 2" (2015) jako reżyserka,
  • "Pitbull. Nowe porządki" (2016) jako Kinia,
  • "Miszmasz, czyli kogel-mogel 3" (2019) oraz "Koniec świata, czyli kogel-mogel 4" (2021) jako Bożena Dudała, inspektorka,
  • "Miłość, seks i pandemia" (2021) jako Kaja.

Oraz w serialach:

  • "Kuchnia polska" (1992),
  • "Bank nie z tej ziemi" (1994),
  • "Matki, żony i kochanki" (1995),
  • "Matki, żony i kochanki 2" (1998),
  • "Na dobre i na złe" (2000),
  • "Marszałek Piłsudski" (2001),
  • "M jak miłość" (od 2003), 
  • "Teraz, albo nigdy!" (2009),
  • "Usta usta" (2010),
  • "Prosto w serce" (2010-2011),
  • "Uwikłani" (2015),
  • "O mnie się nie martw" (2015),
  • "Nie rób scen" (2015),
  • "Za marzenia" (2019),
  • "W rytmie serca" (2020),
  • "Komisarz Mama" (2021). 

Jako aktorka teatralna występowała w Teatrze Telewizji w takich spektaklach, jak: "Małgosia" (1996), "Księga raju" (1997), "Szara róża" (1997) oraz "Pracownia krawiecka" (2000). 

 

Anna Mucha jest także aktorką dubbingową. Udzieliła głosu Muszce w "Disco robaczkach" w 2008 roku, Annie Słodowej w "TV Superstars" w 2010 roku, Kseni w "Romanie barbarzyńcy" w 2011 roku oraz Dulci w "Asteriksie i Obeliksie" Osiedle bogów" w 2015 roku.

 

Anna Mucha zagrała także w 2005 roku w teledysku do piosenki "Prócz ciebie nic" (Kayah i Krzysztof Kiljański) oraz w 2021 roku w "Kochać Cię", czyli teledysku do piosenki zespołu Poparzeni Kawą Trzy.

Nagrody

Anna Mucha otrzymała nagrodę "Świry" w 2007 podczas 31. gdyńskiego Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w kategorii "wydarzenie roku". Jest także zdobywczynią tytułu Kobieta Dekady od magazynu "Glamour" w 2013 roku. Dostała także nominację jako "Najpiękniejsza Polka" od Viva! Najpiękniejsi.

 

Źródło zdjęcia: Wikipedia, fot. Piotr  Gajek, CC-BY-SA 3.0

 

Zobacz też: Daniel Olbrychski, Katarzyna Grabowska, Kamil Kula, Jan Wieczorkowski, Emilia Komarnicka-Klynstra, Adriana Kalska, Edyta Herbuś, Bartłomiej Topa, Agata Wątróbska, Weronika Książkiewicz, Maciej Tomaszewski, Lucyna Malec, Bartosz Porczyk, Michał Meyer, Damian Kulec, Paweł Burczyk, Robert Rozmus, Adam Cywka, Tomasz Kozłowicz, Mateusz Jakubiec,

 

Anna Mucha - Często zadawane pytania

  • W najbliższym czasie Anna Mucha wystąpi w: Krakowie, Poznaniu, Łodzi, Katowicach, Lublinie, Zabrzu, Kielcach, Płocku, Radomiu, Pruszkowie, Chorzowie
  • Aktorka przyjmuje życzenia urodzinowe 26 kwietnia.
  • Nie, aktorka uczyła się w liceum ogólnokształcącym, a później studiowała nauki społeczne na Uniwersytecie Warszawskim.
  • Anna Mucha przebywała w tym mieście, ponieważ uczyła się tam aktorstwa w latach 2007-2008. Uczęszczała do Lee Strasberg Theatre and Film Institute.
  • Tak, pojawiła się w czwartej edycji tego programu.
  • Aktorka występuje w roli Magdaleny Budzyńskiej.
pokaż więcej... zwiń

Fan Alert

rozwiń zwiń

Anna Mucha
Powiadom mnie o sprzedaży biletów na wydarzenia tego artysty
Zapisałeś się do fanalertu
Jesteś zapisany do tego fanalertu

Podając adres e-mail i wysyłając nam go jednocześnie wyraźnie potwierdzasz, że zgadzasz się na przesyłanie przez eBilet Polska sp. z o.o. informacji handlowych drogą elektroniczną zawartych w przesyłanym przez nas materiale marketingowym, a dotyczących produktów i usług naszych oraz naszych partnerów biznesowych. W celu świadczenia usługi będziemy przetwarzać Twoje dane osobowe w zakresie podanego przez Ciebie adresu e-mail. Możesz w każdym momencie cofnąć zgodę bez podawania przyczyny, lecz bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania przed jej cofnięciem. Pełną informację RODO, w tym o przysługujących Ci prawach do zapomnienia, sprostowania, przeniesienia, dostępu, sprzeciwu znajdziesz w Polityce prywatności
Regulamin świadczenia usług drogą elektroniczną dostępny jest tutaj

Anna Mucha BILETY

Pokaż listę wydarzeń Pokaż w formie kalendarza
Chorzów
09.12
sprawdzanie dostępności
od 90 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Chorzów
09.12
sprawdzanie dostępności
od 90 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Poznań
10.12
sobota, 16:30
Kinoteatr Apollo
sprawdzanie dostępności
od 120 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Poznań
10.12
sobota, 20:00
Kinoteatr Apollo
sprawdzanie dostępności
od 120 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Radom
11.12
sprawdzanie dostępności
od 110 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Radom
11.12
sprawdzanie dostępności
od 110 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Katowice
12.12
poniedziałek, 17:00
Pałac Młodzieży w Katowicach
wejście od 15:30
sprawdzanie dostępności
od 80 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Katowice
12.12
poniedziałek, 20:30
Pałac Młodzieży w Katowicach
wejście od 20:00
sprawdzanie dostępności
od 80 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Lublin
sprawdzanie dostępności
od 110 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Lublin
sprawdzanie dostępności
od 110 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Poznań
29.01.2023
niedziela, 15:30
Kinoteatr Apollo
wejście od 13:30
sprawdzanie dostępności
od 120 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Poznań
29.01.2023
niedziela, 19:00
Kinoteatr Apollo
sprawdzanie dostępności
od 120 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Łódź
30.01.2023
poniedziałek, 17:00
Teatr Wielki w Łodzi
sprawdzanie dostępności
od 70 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Łódź
30.01.2023
poniedziałek, 20:30
Teatr Wielki w Łodzi
sprawdzanie dostępności
od 70 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Kraków
03.02.2023
piątek, 17:15
Kino Kijów Centrum
sprawdzanie dostępności
od 120 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Kraków
03.02.2023
piątek, 20:30
Kino Kijów Centrum
sprawdzanie dostępności
od 120 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Zabrze
11.03.2023
sobota, 16:00
Dom Muzyki i Tańca
sprawdzanie dostępności
od 100 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Zabrze
11.03.2023
sobota, 19:00
Dom Muzyki i Tańca
sprawdzanie dostępności
od 100 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Radom
02.12
sprawdzanie dostępności
od 110 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Pruszków
04.12
niedziela, 16:00
Centrum Kultury i Sportu w Pruszkowie
wejście od 14:00
sprawdzanie dostępności
od 90 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Pruszków
04.12
sprawdzanie dostępności
od 90 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Łódź
05.12
poniedziałek, 17:30
Teatr Wielki w Łodzi
wejście od 15:30
sprawdzanie dostępności
od 60 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Łódź
05.12
poniedziałek, 20:15
Teatr Wielki w Łodzi
sprawdzanie dostępności
od 60 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Płock
12.02.2023
niedziela, 16:00
Państwowa Szkoła Muzyczna w Płocku
wejście od 14:00
sprawdzanie dostępności
od 80 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Płock
12.02.2023
niedziela, 19:00
Państwowa Szkoła Muzyczna w Płocku
wejście od 18:30
sprawdzanie dostępności
od 80 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Katowice
sprawdzanie dostępności
od 90 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Katowice
sprawdzanie dostępności
od 90 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Kielce
22.01.2023
niedziela, 15:30
Kieleckie Centrum Kultury
wejście od 14:30
sprawdzanie dostępności
od 90 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Kielce
22.01.2023
niedziela, 19:00
Kieleckie Centrum Kultury
wejście od 18:00
sprawdzanie dostępności
od 90 PLN

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
Data
Miejsce
Tytuł

wejście od {{performance.EntryStartDate.format('HH:mm')}}


wejście od {{performance.EntryStartDate.format('HH:mm')}}
sprawdzanie dostępności
od {{performance.PriceFrom}} {{performance.Currency}} kup bilet

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
od {{performance.PriceFrom}} {{performance.Currency}} kup bilet

bilety tymczasowo niedostępne
zapisz się do fan alertu
sprzedaż zakończona
Zajawka!

Aktualne wydarzenia tego artysty

Dbamy o Twoją prywatność

Dzięki wykorzystaniu rozwiązań takich, jak pliki cookies i pokrewne technologie oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że wyświetlane treści lepiej odpowiedzą na Twoje potrzeby. Wyrażając zgodę na przetwarzanie danych, sprawiasz że łatwiej będzie odnaleźć Ci w eBilet dokładnie to, czego akurat szukasz i potrzebujesz. Administratorami Twoich danych będzie eBilet Polska sp. z o.o., jak również nasi Zaufani partnerzy: Facebook polityka prywatności, Google Advertising Products polityka prywatności, lista partnerów, z którymi stale współpracujemy. Przetwarzamy Twoje dane zgodnie z Polityką prywatności, w tym ze względu na następujące potrzeby: przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich, spersonalizowane reklamy, spersonalizowane treści, pomiar reklam i treści, opinie odbiorców i opracowanie produktu. Wyrażenie zgody jest dobrowolne.
Więcej informacji znajdziesz: https://www.ebilet.pl/polityka-prywatnosci/